Konyhamalac

A konyhamalac segítségével az ételhulladékok egészen apró szemcsékre darálhatóak le, ezután a szennyvíz vezetéken keresztül gond nélkül leengedhetőek. Vannak, akik úgy vélik, hogy a konyhamalacok miatt alakul ki a dugulás, ám ez nem így van, Amerikában a legtöbb háztartásban megtalálható és maximálisan elégedettek vele, ráadásul a kellemetlen szagokat is megszünteti, amit a szerves hulladékok termelnek.

Vásárlás előtt vegyük figyelembe a lefolyócső méreteit is. Előfordulhat, hogy a csőátmérő túl kicsinek bizonyul, ebben az esetben a beépítés sajnos nem valósítható meg. Ha a cső mérete ideális, akkor a rendszer terhelhető, tehát nem kell attól tartanunk, hogy dugulás keletkezik.

Amennyiben mégis beépítésre kerül a rendszer, annak ellenére, hogy a cső kicsi, egy idő után számítanunk kell arra, hogy probléma adódik és a zsiradékok, szerves üledékanyagok dugulást fognak előidézni a cső belsejében. Szám szerint minimum 50 mm-es átmérőjű cső az optimális, 40 mm-es esetében nem érdemes a konyhamalacban gondolkodni.

Hatalmas előnye a konyhamalacnak, hogy nem igényel karbantartási munkálatokat. Hazánkban 20 éve lett felkapott a szerkezet.