Wc tartály típusok

A fürdőszobák egy alapvető kelléke, a wc kettős feladatnak kell, hogy megfeleljenek: természetesen elsőgleges feladatuk a funkciójuknak az ellátása, de nem elhanyagolható szempont az sem, hogy – különösen a káddal, zuhanyzóval egy légtérben levő wc-k esetében – hogy esztétikailag is legyenek rendben, nézzenek ki jól.
Szerencsére ma már számos változata van a mind a kagylóknak, mind a tartályoknak, így mindenki az elképzeléseihez, lehetőségeihez leginkább illeszkedő darabokat tudja megvásárolni.


A wc tarályok típusaiban alapvetően kettőt különböztetünk meg: a falba épített és a falon kívüli wc tartályokat. A falba rejtett veziók esztétikailag sokkal előnyösebbek szoktak lenni, azonban ami az előnyük, az a hátrányuk is lehet a funkciolnalitás szempontjából. A falba építésük több munkát és építőelemet igényel, illetve meghibásodás esetén nehézkesebb a javításuk (a javíthatóság edvéért mindig gondoskodjunk szerviznyílásról!).
A falon kívülre felszerelt wc tartályok ezzel szemben sokkal könnyebben szerelhetőek fel, tarthatóak karban, cserébe viszont a megjelenésük akár negatívan is befolyásolhatja a fürdőszoba összképét. A falon kívüli verzióban is vannak további lehetőségeink, választhatunk különálló, illetve monoblokkos típust is így könnyebben variálható a vízvezetékekre való rákötésük.
Minden wc tartály típusnál elmondható azonban az, hogy az előállításukhoz felhasznált anyagok minősége döntően meghatározza az élettartamukat, így vásárláskor vegyük figyelembe ezt a szempontot is.