Rendkívül fontos az iskolák higiénikusan tartása

A gyerekek immunrendszere sokkal gyengébb, mint a felnőtteké, ezért rájuk jobban oda kell figyelnünk. Hívjuk fel a figyelmüket a rendszeres kézmosásra, kézfertőtlenítésre, főleg a közlekedési járművek használata után, hiszen a baktériumok és kórokozók könnyen megtelepszenek a bőr felületén. Most a járványhelyzet miatt erre fokozottabban ügyelnünk kell, sőt az otthonunk tisztán tartására is.

A jelenlegi helyzetben célszerű sűrűbben kitakarítani és a felületeket fertőtleníteni, ezzel is csökkentve az esélyét valamilyen megbetegedés kialakulásának.

Szeptembertől előreláthatólag az iskolapadba is visszatérhetnek a nebulók, ám az intézményvezetőknek még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő higiéniára.

Hogy pontosan mit is jelent ez?

A vezetőségnek ügyelnie szükséges arra, hogy az illetékes személyzet napjában többször fertőtlenítse a felületeket, célszerű egy nap sűrűbben felmosniuk, valamint kihelyezni a diákok és a tanárok számára is elérhető kézfertőtlenítő folyadékot. A mosdókban a textil törölközőket javasolt lecserélni papír törlőkre, amelyeket adagolókba a legcélravezetőbb kirakni. Modern wc tartályok beépítése.

Szeptembertől tehát számítani lehet arra, hogy az önkormányzatok és az igazgatóság nagyobb gyakorisággal fogja ellenőrizni a higiénés szabályok betartását. Amennyiben ez elmulasztásra kerül, vagy nem tartják megfelelőnek, az adott intézmény akár még büntetést is kaphat.

A fertőzések elkerülése érdekében, éppen ezért nagyon fontos, hogy az iskolák is megfelelően higiénikusak legyenek, ellenkező esetben a diákok hamarabb elkaphatnak valamit, amit könnyen átadhatnak embertársaiknak.